Danske hold i Conference League

I denne artikel stiller vi skarpt på Conference League 2024/25. Læs om de danske hold i Conference League i indeværende sæson, når vi stiller skarpt på FCK’s modstandere i denne sæson.

Vi gennemgår også Conference League strukturen, så du kan blive klogere på Conference League økonomien, hvordan man avancerer, tidligere Conference League vindere og meget mere.

Danske hold i Conference League

FCK i Conference League

Vi starter selvfølgelig vores gennemgang med et blik på den aktuelle sæson. Her er det i år FCK i Conference League, der skal forsvare de danske farver – og score vigtige Conference League koefficientpoint.

Det bliver anden gang, vi ser FCK i Conference League. Første gang, vi så FC København i Conference League, var i turneringens debutsæson i 2021/22. Dengang gjorde FCK god figur i gruppespillet, der bestod af 8 grupper á 4 hold.

Med fem sejre af seks mulige sluttede FCK som klar etter i gruppen, hvorfor de kvalificerede sig direkte til ottendedelsfinalen. Det blev dog også endestationen for FCK, der samlet røg ud med 4-8 mod hollandske PSV Eindhoven over to opgør.

Denne gang skal de forsøge at forbedre det resultat. Det stod klart efter en lidt vakkelvorn kvalifikation. Først blev FC Bruno’s Magpies fra Gibraltar slået med samlet 8-1.

Dernæst vandt FCK med det yderste af neglene over FC Banik Ostrava, som blev slået efter straffe, da begge hold vandt 1-0 hjemme. Og endelig sikrede FCK sig endnu et år i Europa, da man slog skotske Kilmarnock 2-0 hjemme og hev 1-1 hjem på udebane. 

Dermed er vi altså klar til at se FC København i Conference League for anden gang.

FCK kampe i Conference League

Der er tydeligvis stor tiltro til FC København i Conference League, hvis man følger debatterne blandt fodboldfans på diverse danske fodboldfora og sportsjournalisterne. Vi har da også vænnet os til at se det ene flotte europæiske resultat efter det andet fra FCK’s side.

Bare se på deres indsats i Champions League 23/24, hvor de kvalificerede sig til slutspillet på bekostning af Manchester United og Galatasaray. Det bliver spændende at se, om vi kommer til at se noget lignende fra FCK i Conference League.

Derfor har der også været en stor selvtillid at spore, når det gælder FCK’s kampe i Conference League. Alligevel er der grund til at mane til besindighed, når det gælder FCK’s kampe i Conference League.

For de skal op imod flere yderst kompetente mandskaber, som man kan se i vores skema over FCK’s kampe i Conference League forneden.

FCK’s kampe i Conference League: rundeDatoTidspunktModstander
1. runde 3. oktober 2024Klokken 21:00FC København – Bialystok (Polen)
2. runde 24. oktober 2024Klokken 21:00Real Betis (Spanien) – FC København
3. runde 7. november 2024Klokken 21:00FC København – Istanbul Basaksehir (Tyrkiet)
4. runde 28. november 2024Klokken 18:45Dinamo Minsk (Belarus) – FC København 
5. runde 12. december 2024Klokken 18:45FC København – Hearts (Skotland)
6. runde 19. december 2024Klokken 21:00Rapid Wien (Østrig) – FC København
FC Københavns kampe i Conference League 24/25 gruppespillet

Når man skimmer oversigten over FC Københavns kampe i Conference League 24/25, er det en blandet landhandel.

I den formodet bløde ende er de europæiske debutanter fra Bialystok og skotske Hearts. Mod Istanbul Basaksehir og Dinamo Minsk kan vi nok forvente tættere opgør, men dog med en favoritrolle til FCK.

Og endelig er der de to udebaneopgør mod Real Betis og Rapid Wien. De må klart forventes at blive de sværeste af FCK’s kampe i Conference League 24/25.

Vil du læse om mere end FCK’s kampe i Conference League? På Wikipedia kan du se alle de danske hold i Conference League nogensinde.

Hvor kan man streame Conference League?

Streamingrettighederne flytter sig hyppigt rundt i disse år.  Så hvor skal man hen, hvis man vil streame Conference League og følge de danske hold i Conference League? Tidligere havde Europsport rettighederne til at stream Conference League.

Men sådan er det altså ikke længere. Kort før starten på Conference League 24/25 blev det så annonceret, at en ny spiller på markedet har overtaget Conference League streaming rettighederne.

Og det er ingen ringere end Disney+, der har sikret sig Conference League live stream rettighederne. Vil du have et Conference League live stream, så skal du altså købe dig adgang til Disney+, som udover Conference League live stream rettighederne også er dem, der skal vise Europa League fremover.

For at kunne live streame Conference League skal du altså til lommerne. Heldigvis er Disney+ med sine 49 kroner om måneden en af de billigere streamingtjenester. Du går altså næppe fra hus og hjem, hvis du ønsker at købe adgang til Conference League streaming.

Men vil man have adgang til mere end Conference League live stream, såsom Premier League, Superligaen og CHL, så er det klart, at det hurtigt løber op. For her må man altså ty til andre streamingtjenester.

Conference League 24/25

Her er alle holdene i Conference League 2024/25.

  • APOEL Nicosia
  • Borac Banja Luka
  • CS Petrocub
  • Cercle Brugge
  • Chelsea
  • Dinamo Minsk
  • Djurgården
  • FC Astana
  • FC Heidenheim
  • FC København
  • FC Noah
  • Fiorentina
  • Gent
  • HJK
  • Hearts
  • Istanbul Basaksehir
  • Bialystok
  • LASK
  • Larne
  • Legia Warszawa
  • FC Lugano
  • Mlada Boleslav
  • Molde
  • NK Celje
  • Olimpija Ljubljana
  • Omonia Nicosia
  • Pafos FC
  • Panathinaikos
  • Rapid Wien
  • Real Betis
  • Shamrock Rovers
  • FC St. Gallen
  • TNS
  • TSC Backa Topola
  • Vikingur Reykjavik
  • Vitoria de Guimaraes

Conference League økonomi

Det er ikke nogen hemmelighed, at Conference League pengene er noget mindre end i Champions League og Europa League.

Men det er altså ikke ensbetydende med, at Conference League pengene ikke kan sætte et solidt aftryk på regnskabet for de danske hold i Conference League.

Lad os dykkere nærmere ned i den aktuelle Conference League økonomi for 24/25 sæsonen.

Avancement/bedriftConference League præmiepenge
Kvalifikation til Conference League23,5 millioner kroner
Vunden kamp 3 millioner kroner
Uafgjort kamp 1 million kroner
Gruppespilsvinder 7,5 millioner kroner
Sidsteplads i gruppespillet 200.000 kroner (+200.000 kr. for hver avanceret plads)
Kvalifikation til playoff 1,5 millioner kroner
Kvalifikation til ottendedelsfinalen6 millioner kroner
Kvalifikation til kvartfinalen9,7 millioner kroner
Kvalifikation til semifinalen18,6 millioner kroner
Taber af finalen30 millioner kroner
Vinder af finalen52,5 millioner kroner
Conference League præmiepenge 2024/25

Conference League økonomien er altså langt fra uvæsentlig.

Alene med kvalifikationen og de seks gruppespilskampe er det ikke urealistisk, at de danske hold i Conference League vil kunne score omkring 40 millioner kroner i Conference League præmiepenge, selv uden kvalifikation fra gruppespillet. 

Og det er vel og mærke bare i rene Conference League præmiepenge. Dertil kommer de ekstra kilder, der genererer økonomi i Conference League, såsom tv-indtægter, entréindtægter og så videre.

Summen af alle disse parametre gør, at Conference League økonomien virkelig kan batte for de danske hold i Conference League.

Conference League kampe

Hidtil har vi hovedsageligt fokuseret på Conference League 24/25, FCK’s kampe i Conference League i år og de andre hold i årets Conference League. Nu tager vi i stedet de lidt længere briller på og kigger i stedet på, hvordan Conference League grundlæggende er skruet sammen.

Hvordan afvikles Conference League kampe i gruppespillet, hvornår finder Conference League lodtrækningerne sted og hvordan fungerer Conference League playoff? 

Og sidst, men ikke mindst skal vi selvfølgelig se på Conference League koefficienter, og hvordan turneringen kan få betydning for de danske hold i Conference League, Europa League og Champions League.

Med 36 hold i gruppespillet skal alle hold altså igennem 6 Conference League kampe, før det står klart, om den står på Conference League playoff, direkte kvalifikation til slutspillet eller et exit.

Dermed når vi altså op på 108 Conference League kampe i gruppespillet. Herefter venter yderligere 16 Conference League kampe, når vi i foråret 2025 afvikler Conference League playoff-fasen. 

Her møder holdene placeret på plads 9-24 hinanden over to opgør for at afgøre, hvem der skal spille med i Conference League slutspillet. Denne Conference League lodtrækning finder sted i december umiddelbart efter, de regulære Conference League kampe i gruppespillet er afgjort.

Når Conference League playoff opgørene er afgjort, har vi altså fundet de 16 hold, der skal dyste om Conference League trofæet. Denne Conference League lodtrækning foretages typisk i slutningen af februar måned.

Conference League koefficienter

Når der er god grund til at følge godt med i Conference League som dansk fodboldfan – også selvom man måske ikke holder med FCK, så skyldes det, at turneringen på mange stræk er skræddersyet til klubber på Superliga niveau.

Vi har allerede set på, hvordan Conference League økonomien er skruet sammen. Men også når det gælder Conference League koefficienter, kan de danske hold i Conference League score godt på turneringen.

Conference League koefficientpoint udregningen er nemlig i det store hele det samme som de to større turneringer, Europa League og Champions League. Der er ganske vist ikke samme bonuspoint, som man eksempelvis får for at kvalificere sig til Champions League.

Men når det gælder koefficientpoint for sejre og uafgjorte, er der ingen forskel på Europa League, Champions League og Conference League.

Det kan have stor betydning for de danske hold i Conference Leagues forsøg på at nå det forjættede land, Champions League. Det er nemlig langt nemmere for de danske hold i Conference League at score Conference League koefficienter end i de større turneringer, hvor modstanden er markant hårdere.

Vi har da også allerede set flere eksempler på danske hold i Conference League, der har hevet mange Conference League koefficientpoint hjem. I 2021/22 kvalificerede både Randers og FCK sig eksempelvis fra gruppespillet.

Tidligere Conference League vindere

Conference League er som bekendt stadig en ung turnering, som første gang blev afviklet i 2021/22. Der har vi altså endnu ikke en lang liste af Conference League vindere.

På den korte liste over tidligere Conference League vindere har vi dog allerede flere historiske opgør.

Tidligere Conference League vindereModstandere
2021/22Roma – Feyenoord 1-0
2022/23Fiorentina – West Ham 1-2
2034/24Olympiacos – Fiorentina 1-0 (e.f.s.)
Tidligere Conference League vindere

Det var, hvad vi valgte at bringe om danske hold i Conference League og Conference League 2024/25. Vi håber, du er blevet klogere på FCK i Conference League, Conference League koefficientpoint, Conference League præmiepenge og de mange andre nørdede ting om Conference League.

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening