De bedst betalte danske fodboldspillere

Enhver, der har fulgt bare lidt med, ved, at der ryger svimlende summer rundt i fodboldverdenen. Men hvor meget tjener de danske fodboldspillere med de højeste lønninger egentlig?  Og hvem er den bedst betalte fodboldspiller i Danmark? Få svaret her, når vi gennemgår top 10 over de bedst betalte danske fodboldspillere.

Så meget tjener de bedst betalte danske fodboldspillere

Lønningerne i fodboldverdenen har aldrig været højere, end de er i dag. Og for en række danskere er det altså lykkedes at kravle til tops på den internationale scene og score de helt store kontrakter. Vi dykker ned i de bedste danske spilleres løn og ser på, hvor meget de bedst betalte danske fodboldspillere.

Som en fun fact kan vi i øvrigt afsløre, at hvis du selv vil med på bølgen, så skal du overveje at tilmelde sønnike i Brøndby IF. 6 ud af 10 spillere på listen over de bedst betalte danske fodboldspillere har nemlig været forbi Brøndby i deres ungdomstid.

Det bliver med at holde tungen lige i munden, når vi gennemgår listen over de danske spilleres løn, for her er tale om svimlende summer og mange nuller.

Vi har regnet lidt på det, og Danmarks højest lønnede fodboldspiller tjener 7.738 kroner i timen.

Hvem det så er, må du vente lidt med at se, for vi starter vores top 10 over de bedst betalte danske fodboldspillere i den anden ende.

10) Jesper Lindstrøm (Napoli (udlejet til Everton)

Nummer 10 på listen over de bedst betalte danske fodboldspillere er Napolis Jesper Lindstrøm, som er ejet af SSC Napoli, men pt. er udlejet til den engelske Premier League klub Everton.

Jesper Lindstrøm slog igennem i Brøndby og blev efter blot to sæsoner på førsteholdet solgt til Eintracht Frankfurt. Her fortsatte han sine imponerende takter og var med til at vinde en historisk Europa League-titel.

De bedst betalte danske fodboldspillere

Det fik Napoli til at lægge næsten 230 millioner kroner for Jesper Lindstrøm og gøre ham til en af de højest betalte danske fodboldspillere med en ugeløn på omkring 430.000 danske kroner, svarende til cirka 22,5 millioner kroner årligt. 

Hans første sæson i det italienske blev dog ingen succes, og klubben valgte derefter at udleje ham. Nu skal han forsøge at få karrieren tilbage på ret køl i Everton.

9) Mads Hermansen (Leicester)

Nummer 9 på listen over de bedst betalte danske fodboldspillere er Leicesters Mads Hermansen. Mads Hermansen blev rykket op på Brøndbys førstehold i 2019, samme sæson som Jesper Lindstrøm. Og i 2023 blev han solgt for nogenlunde samme beløb som Lindstrøm, nemlig lidt over 50 millioner.

Mads Hermansens første sæson i Leicester blev så stor en succes, at han allerede efter et år blev rygtet til PL-topklubber for beløb, der ville have gjort ham til den næstdyreste danske fodboldspiller nogensinde efter Rasmus Højlund.

Mads Hermansen blev dog i Leicester. Her menes hans løn at ligge på omkring det samme som Lindstrøms, altså omkring 22,5 millioner kroner om året. Det var dog hans løn, mens Leicester var i Championship. Formodentlig er den steget efter oprykningen til Premier League. 

Her er der altså tale om en af de danske spilleres løn, hvor vi ikke er helt sikre på det eksakte niveau.

8) Philip Billing (AFC Bournemouth)

Næste mand på listen over de bedst betalte danske fodboldspillere slår også sine folder i Premier League.

Det er Bournemouths Philip Billing, som med en ugeløn på omkring 477.000 eller 24,8 millioner om året slår et lille gab ned til de to foregående spillere på listen og de højest betalte danske fodboldspillere.

Philip Billing har da også etableret sig som en profil hos Bournemouth, efter de i 2019 hentede ham i Huddersfield for hele 125 millioner kroner. Han har spillet mere end 200 kampe og leveret mere end 50 mål og assists fra den centrale midt.

7) Yussuf Poulsen (RB Leipzig)

Nummer 7 på listen over de højest betalte danske fodboldspillere er både lidt af en veteran og et klubikon. Det er nemlig RB Leipzigs Yussuf Poulsen. Han skiftede som ungdomsspiller fra Lyngby til Leipzig helt tilbage i 2013. 

Siden da er det blevet til mere end 400 kampe og 150 mål og assists for den sydøsttyske klub. Og det er flere kampe end nogen anden spiller i klubbens historie.

Og Yussuf Poulsen har med årene da også forhandlet sig til gode vilkår. Han menes at tjene omkring 550.000 kroner om ugen, hvilket svarer til 28,6 millioner kroner om året.

6) Jannik Vestergaard (Leicester)

Vi rykker tilbage til Leicester og Premier League for at finde næste mand på listen over danske fodboldspillere med de højeste lønninger.

I 23/24-sæsonen røg Jannik Vestergaard faktisk ud af top 10-listen over de højeste danske spilleres løn. For med Leicesters nedrykning gik han ned i løn fra £75.000 til £45.000. 

De højest betalte danske fodboldspillere

Med oprykningen til Premier League er Jannik Vestergaard dog tilbage på de £75.000 eller 663.000 om ugen.

Det løber op i knap 34,5 millioner om året, og det rækker altså til en sjetteplads på listen over de bedst betalte danske fodboldspillere.

5) Rasmus Højlund (Manchester United)

På femtepladsen over de bedst betalte danske fodboldspillere finder vi Danmarks dyreste fodboldspiller nogensinde, Rasmus Højlund.

Han skiftede i 2023 fra Atalanta til Manchester United for lige i underkanten af en halv milliard kroner, og hans løn menes at ligge omkring 750.000-1.000.000 kroner om ugen.

Det giver et sted mellem 39-52 millioner kroner om året, så her er der altså også tale om den af de danske spilleres løn, hvor der er usikkerhed om det præcise lønniveau.

Vi vurderer, at Rasmus Højlund indtager enten femte- eller fjerdepladsen over de højest betalte danske fodboldspillere, men vi har lænet os mod det konservative skøn.

4) Pierre-Emile Højbjerg (Marseille)

På fjerdepladsen over de højest betalte danske fodboldspillere befinder Pierre-Emile Højbjerg sig. Han skiftede i sommeren 2024 fra Tottenham til franske Marseille.

Her menes han at tjene 900.000 om ugen, hvilket giver 46,8 millioner om året. Og det ligner faktisk en lille lønnedgang sammenlignet med, hvad han tjente i Tottenham.

Det er dog stadig nok til at placere ham i den bedste halvdel på listen over de danske fodboldspillere med de højeste lønninger.

3) Joachim Andersen (Fulham FC)

Første spiller i top 3 over de bedst betalte danske fodboldspillere er Joachim Andersen, der i 2024 skiftede fra Crystal Palace til Fulham for omkring 225 millioner kroner.

I forbindelse med handlen kunne bold.dk berette, at Joachim Andersen scorede en million kroner om ugen – 52 millioner kroner om året. Dermed løber Fulhams investering i Joachim Andersen op til sammenlagt en halv milliard kroner, hvis han bliver der kontrakten ud.

På listen over de danske spilleres løn er Joachim Andersen således også den første spiller til at runde 1 million kroner om ugen.

De bedst betalte fodboldspillere

2) Christian Eriksen (Manchester United)

Vi begynder at nærme os et svar på spørgsmålet: hvem er den bedst betalte fodboldspiller i Danmark? Her danser Christian Eriksen ind på andenpladsen over de bedste betalte danske fodboldspillere. Eller gør han? Det vender vi tilbage til.

Christian Eriksen menes at hive 1,3 millioner kroner hjem om ugen i Manchester United. Det svarer til 67,6 millioner kroner om året. Det er et svimlende beløb, men det er faktisk en lønnedgang for den danske elegantier.

Da han var i Inter fra 2020-2021, tjente Christian Eriksen nemlig hele 2 millioner kroner om ugen – altså over 100 millioner om året. Og da han oprindeligt skrev under for United i 2022, var det da også til en højere løn end hans nuværende.

Det er altså et af de få eksempler på en af de danske spilleres løn, som er skrumpet i disse år. Det er dog meget normalt for spillere, der begynder at nærme sig karrierens efterår.

Og mon ikke Christian Eriksen trods alt er tilfreds med sin løn, der er i den absolutte top blandt de bedst betalte danske fodboldspillere.

1) Andreas Christensen (FC Barcelona)

Så er vi nået til svaret på, hvem er den bedst betalte fodboldspiller i Danmark? Eller, sådan da. For vi kan faktisk ikke svare i ental på spørgsmålet “Hvem er den bedst betalte fodboldspiller i Danmark?”

FC Barcelonas Andreas Christensen menes nemlig at tjene 1,3 millioner kroner om ugen. Det er altså det præcis samme som nummer 2 på listen over de danske fodboldspillere med de højeste lønninger. Derfor er der altså ikke én spiller, der i skrivende stund er den højest betalte danske fodboldspiller, men to.

Andreas Christensen er en af de 6 spillere på listen over de danske fodboldspillere med de højeste lønninger, som fik sin fodboldopdragelse i Brøndby. ‘AC’ nåede dog aldrig en førsteholdskamp for Brøndby, før han blev hentet til Chelseas ungdomshold.

Her var han udlejet til Borussia Mönchengladbach, før han fik sit gennembrud for London-klubben, hvor han var fast mand i fem år.

I 2022 skiftede Andreas Christensen så til FC Barcelona på en fri transfer, og her scorede han sig også hurtigt en plads i startopstillingen. Som et kuriøst fun fact er der altså aldrig blevet betalt en overgangssum som Andreas Christensen.

Han er altså den eneste spiller på vores liste over de danske fodboldspillere med de højeste lønninger, som man kan sige dét om.

De bedst betalte danske fodboldspillere: opsummering

Vi håber, du er blevet både underholdt og oplyst af vores gennemgang af de højest betalte danske fodboldspillere.

Vi kan konstatere, at de bedst betalte danske fodboldspillere scorer helt enorme summer. Og der er ingen grund til at tro, at udviklingen kommer til at vende i de kommende år.

Tak, fordi du læste med!

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening